Plastične PVC Ograje

Ljudje imamo od vedno potrebo po ograjevanju svoje lastnine, da bi zaščitili živino in premoženje. Danes pa se ograja uporablja bolj iz estetskih razlogov. Ograje so izdelane iz različnih materialov: lesa, železa, betona, žive meje ali kombinacije dveh ali večih materialov, ki so zahtevali redno in včasih zapleteno vzdrževanje.

Če želite lepo in visoko kakovostno ograjo, ki bo vašo hišo naredila še lepšo in če iščete ograjo, ki ne zahteva pogostega in zapletenega vzdrževanja, potem je PVC (plastična) ograja prava stvar za vas.

PVC ograja – znana tudi kot vinilna oz. plastična ograja – je izdelana iz polivinil klorida (PVC), termoplastične smole, ki je kombinirana z mikro sestavinami, ki da PVC ograji njeno značilno barvo, teksturo, odpornost na udarce, fleksibilnost in trajnost.

PVC ograja je odlična alternativa leseni ograji z majhnim vzdrževanjem. Lesne ograje je treba obdelati, pobarvati ali in barvati redno; v resnici lahko povprečni lastnik lesene ograje pričakuje, da bo vsakih nekaj let barval ograjo, da bi ohranil videz ograje in zaščitil les pred vremenskimi vplivi. Les, ki je izpostavljen elementom sčasoma popoka in oslabi, kar ima za posledico manj stabilno ograjo s krajšo življenjsko dobo.

Plastične ograje iz polne plastike

polne PVC ograje Nekatere različice se imenujejo tudi plastična ograje iz polne plastike, kar pomeni, da elementi niso votli temveč polnjeni s PVC-jem, kar ograje daje dodatno nosilno moč. Polne PVC ograje so torej

Plastične PVC ograje cena in cenik

Zakaj je PVC ograja dražja od lesene ograje?

To ni popolnoma res! Čeprav bo vaša naložba večja na začetku, se bo strošek končal pri nakupu. Razlika v ceni se hitro “prinese nazaj”, ko se upoštevajo znatni stroški nenehnega vzdrževanja lesene ograje. PVC ograja pomeni varčevanje s časom in denarjem. Ne pozabite tudi, da ima večina ograj življenjsko garancijo. Lesene ograje so v prvih nekaj letih cenejše, vendar zaradi popravil, vzdrževanja in celo zamenjave povečajo hitro postanejo dražje. Ko se odločite prodati svojo hišo, bo ograja iz PVC-ja še vedno videti enako, medtem ko bo lesena ograja izgledala samo še slabše.

Zakaj plastične ograje?

PVC ograje so vrhunski izdelki iz prvovrstne plastike (PVC – 0% recikliran). Končna kakovost plastične ograje daje sijaj in omogoča dolgotrajno življenje. Plastična ograja PVC je odporna proti vplivu UV žarkov in je ni treba barvati. Barva je vmešana v sam PVC material, zato so praske skoraj nevidne. Pocinkani jekleni profili dajejo PVC ograji potrebno trdnost in preprečujejo upogibanje. PVC ograja nikoli ne bo gnila ali razpadla kot lesena ali kovinska ograja. Čeprav so lesene ali kovinske ograje na začetku lahko cenejše od PVC ograje, se ta prihranek hitro izgubi, ker lesene ali kovinske ograje zahtevajo nenehno vzdrževanje (popravila, barvanje, zamenjava).

Prednosti ograje iz PVC materiala vključujejo:

  • Sčasoma so bili v PVC uvedeni dodatni materiali v proizvodnem procesu, ki so preprečili, da se je barva plastične ograje zbledela oz “porumenela”, kar je kazilo privlačnost ograje.
  • Aluminij je bil dodan v okovje ograj, ki je bilo predhodno votlo ograja za povečanje trajnosti in moči.
  • Žuželke ali gniloba ne vplivajo na PVC zato ograje ni potrebno barvati, kar pomeni nizko vzdrževanje.
  • Današnje ograje PVC najdete v različnih stilih in barvah in se lahko proizvaja z vzorcem imitacije lesa.

Poleg tega je obstojnost PVC ograj proizvajalcem omogočila, da ponujajo dolge garancije. Te ograje so enostavne za montažo ter so iz lahkih materialov. Ker se je priljubljenost PVC ograj povečala, so proizvajalci izboljšali učinkovitost PVC-ja za namene ograditve.

Svetlo obarvani vinil (PVC) je običajno obdelan z uporabo Ti02, ki ščiti vinil (PVC) pred škodljivimi učinki sončnih UV žarkov.

Vzdrževanje ograje PVC potrebuje samo občasno pranje oz. čiščenje.

Grafiti se zlahka odstranijo brez poškodb ograje. Za razliko od poceni plastike, iz katere izdelujejo vrtno pohištvo imajo PVC ograje UV zaščito – ta preprečuje da se barva ne bo spremenila pod vplivom sonca.

PVC material se uporablja bolj in bolj zato, ker:

  • PVC ima petkrat večjo natezno trdnost od lesa in štirikrat večjo elastičnost
  • les je obdelan s kemikalijami, ki so nevarne za zdravje, PVC pa ni strupen in se lahko 100% reciklira

Ko primerjate življenjsko dobo in ceno nove PVC ograje z življenjsko dobo in ceno lesene ali kovinske ograje, boste videli, da je PVC ograja boljša izbira in cenejša izbira.

Primerjava materiala: PVC – les – kovina

PVC Les Kovina
Garancija 5 let Ne Ne
Ocenjeno trajanje Več kot 50 let 5 – 7 let 5 – 10 let
Brezplačno vzdrževanje Ja Ne Ne
Odporen na grafite Ja Ne Ne
Toplotno odporen Ja Ne Ne
Odporen na glivice in gnilobe Ja Ne Ne
Ni škodljivih kemikalij
(Arsen, Svinec, …)
Ja Ne Ne
Potreba po slikarstvu nikoli Ja Ja
Barvna obstojnost Ja Ne Ne
Cena ograje Največji prihranek Kratkoročna rešitev Stane več

Primerjava stroškov: plastična ograja PVC cena – lesena ograja cena

Les zahteva redno barvanje in to vzame veliko časa. Poleg tega je barva samo v prvih nekaj letih videti dobro.

Tabela prikazuje le pregled vrednosti lastnosti materiala, medtem ko se porabljeni čas za vzdrževanje ne upošteva. Z našo PVC ograjo ne sam, da dobite odličen material, temveč prihranite tudi na času vzdrževanja.

Praktično brez vzdrževanja

V zgodnjih osemdesetih letih so proizvajalci ograj vpeljali PVC material. Material je bil zasnovan za ograje primerne za kmetovanje in konjarje, ki iščejo ograjo z malo vzdrževanja, ki bo trajala.

PVC ograje zahtevajo veliko manj vzdrževanja kot lesene ograje. PVC ne bo gnil, kot les in nikoli ne potrebuje brušenja ali barvanja. Vse, kar potrebuje je občasno pranje z vrtno cevjo oz. vodo.

Večja moč in prožnost

PVC ograja je do petkrat močnejša in štirikrat bolj fleksibilna od lesnih ograj. Plastične ograje imajo spodnjo tračnico, ki je ojačana z jeklom za močnejšo in bolj togo ograjo, kar zmanjšuje možnosti za nagibanje.

Kaj je PVC?

V mnogih državah se uporablja izraz uPVC. Ta kratica se nanaša na UV-zaščiten PVC. Vsi PVCji, ki se proizvajajo so UV-inhibirani, zato so vsi PVC izdelki uPVC.

Surova nafta, zemeljski plin in sol so surovine, ki se uporabljajo pri proizvodnji PVC smole oziroma plastike. PVC spojina je sestavljena iz poli-vinilklorida (PVC), UV-inhibitorjev, stabilizatorjev in barvil.

Osnovna formula in proizvodni proces sta enaka kot za PVC okna. Razlika je v tem, da je PVC formula še posebej izboljšana, da zadovolji zahteve po dolgotrajni uporabi. Naravne sestavine, ki se uporabljajo za izdelavo PVC plastike so kombinirane s kemičnimi dodatki, da so ograje toge in dovolj močne.

Kako je izdelana PVC ograja?

Profili: PVC ograja, pokrov in tirnica se začnejo kot PVC v prašku, ki se ob mešanju z vsemi potrebnimi sestavinami v formuli imenuje PVC spojina. To spojino nato napolnijo v ekstruder in tako spojina postane tempran PVC.

Naša linija vinilnih ograj vključuje slog za vsak okus in uporabo z življenjsko garancijo in brez vzdrževanja je PVC ograja iz plastike naložba, ki sčasoma ohranja svojo vrednost in videz. Večina stilov je na voljo v vseh barvah, kar bo dopolnilo videz vašega doma.

Naši kupci zahtevajo PVC zaradi nizkega vzdrževanja in visoke vrednosti pri nadaljnji prodaji, ki jo dodaja njihovemu domu. Samo občasno škropljenje PVC-ja z vodo in ste končali … ni potrebno barvati vsako drugo leto.
Uporabljamo aluminijasto ojačanje na vratih, zato so vrata trdnejša. Bodite previdni pri slabših PVC izdelkih, nekatere PVC ograje so izdelane iz manj obstojnih materialov.

Čiščenje vinilne ograje je pomembno, da bo vaša plastičn aograja izgledala vedno kot nova. Na voljo vam je tesnilo / čiščenje za vaše udobje. Če boste uporabljali tlačno pranje, boste odstranili UV zaščito, ki ščiti vašo ograjo pred soncem.

Kje lahko najdete:

Škofljica

Maribor

Kranj

Ljubljana

Koroška

Nova Gorica

Trnovo

Gorenjska

Koper

Celje